Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, a semnat Ordinul privind metodologia de acordare a alocaţiei de hrană sub forma tichetelor de masă persoanelor care se vaccinează cu schema completă împotriva SARS-CoV-2.


Persoanele care se imunizează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare beneficiază de o alocaţie de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă, se arată într-un comunicat.

Persoanele vaccinate cu schema completă vor putea intra în posesia tichetelor la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau în ambulatoriul de specialitate, în funcţie de locul în care s-a efectuat imunizarea, în baza registrului de evidenţă operat.

Voucherele se pot ridica în termen de 60 de zile de la data inoculării ultimei doze.

Vor beneficia de tichete toate persoanele care s-au imunizat după intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă care prevede acordarea voucherelor, adică după data de 30 august 2021.

„Estimăm că voucherele vor putea fi distribuite în centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie şi ambulatoriile de specialitate începând cu luna octombrie. Ordinul emis astăzi finalizează cadrul legal. Imediat după publicarea în Monitorul Oficial vom asigura resursele bugetare, după aceea tipărirea şi distribuirea tichetelor de masă”, a declarant Cseke Attila.

Direcţiile de sănătate publică judeţene şi Direcţia municipiului Bucureşti vor realiza procedura de achiziţie, în regim de urgenţă, a serviciilor de tipărire şi emitere a tichetelor de masă în termen de 10 zile de la data alocării de către Ministerul Sănătăţii a fondurilor necesare pentru această destinaţie.

După achiziţionarea tichetelor de masă, direcţiile de sănătate publică le vor distribui în termen de 5 zile la centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie şi ambulatoriile de specialitate unde se realizează vaccinarea.

 

ORL