Ministerul Sănătăţii mulţumeşte părinţilor şi reprezentanţilor societăţii civile „pentru preocuparea şi implicarea activă în derularea campaniei de vaccinare anti-HPV ” şi promite că va continua şi intensifica procesul de vaccinare anti-HPV în cadrul Programului Naţional de Vaccinare.


Ministerul precizează că există peste 14.000 de doze de vaccin anti-HPV în stocul direcţiilor de sănătate publică, care trebuie utilizate pentru imunizarea cu prima doză a fetelor cu vârsta cuprinsă intre 11 şi 18 ani.

„Facem apel la medicii de familie să le solicite şi să continue campania, dacă au cereri noi la cabinetele nedicale”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Ministerul Sănătăţii are în derulare un acord-cadru încheiat cu furnizorul, pe o durată de 4 ani, pentru a realiza achiziţii periodice, în vederea aprovizionării cabinetelor medicilor de familie, se mai spune.

„Dozele existente trebuie utilizate la persoanele eligibile, pe baza solicitărilor părinţilor/reprezentanţilor legali, care transmit cererile către medicii de familie. Solicitările sunt centralizate în ordinea cronologică a datei de înregistrare, iar trimestrial se solicită direcţiei de sănătate publică teritoriale numărul de doze de vaccin necesare”, se mai spune în document.

Dacă într-un judeţ există mai multe solicitări faţă de stocul existent, se pot realiza redistribuiri până la următoarea achiziţie, se subliniază.

„Menţionăm că derularea campaniilor de vaccinare se realizează în conformitate cu actele normative emise, pentru care nu sunt necesare ghiduri sau circulare justificative”, se spune în document.



Pediatru