Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a informat că 75 de persoane din Ucraina sunt internate în unităţile medicale din România. Solicitările zilnice de asistenţă medicală, către staţiile judeţene de ambulanţă, sunt în jur de 100, a mai precizat ministrul.


Situaţia prezentată se referă la intervalul 9-15 martie, a precizat ministrul, citat de Agerpres.  

„O parte dintre persoane s-au deplasat şi cu mijloace proprii la unităţile sanitare, dar cifrele nu pun niciun fel de problemă în ceea ce priveşte acordarea de asistenţă medicală”, a adăugat Alexandru Rafila.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a pus la punct, pentru refugiaţii din Ucraina, un sistem de identificare şi de alocare a unui cod unic, pentru ca aceste persoane să beneficieze de toate serviciile medicale, exact ca pacienţii români, a reamintit ministrul.

La nivel judeţean, au fost alocate 3.300 de paturi pentru refugiaţii bolnavi sau pentru persoanele rănite care necesită intervenţii chirurgicale.

„Am adăugat la cifra pe care am prezentat-o săptămâna trecută, ca urmare a intervenţiei la nivelul Comisiei de chirurgie plastică a Ministerului Sănătăţii, şi 151 de locuri de chirurgie plastică. Unităţile sanitare şi specialiştii de acolo tratează pacienţii care au nevoie de intervenţii chirurgicale”, a arătat ministrul.

Câteva sute de refugiaţi au fost testaţi şi vaccinaţi anti-COVID, a mai spus Alexandru Rafila.


 

Psihiatru (2)