Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că, în cazul în care cifrele privind cazurile de COVID-19 se înrăutăţesc şi este nevoie de instituirea unor restricţii de circulaţie, acestea nu vor viza persoanele vaccinate, menţionând că doar în ultimă instanţă vor fi afectate şcolile. Ea a mai spus că trebuie modificat cadrul legislativ, pentru a se distribui gratuit măşti medicinale în unităţile de învăţământ.


„Dacă cifrele se înrăutăţesc, este nevoie să intervenim cu măsuri de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei. (...) Este clar că, în acest context, dacă va fi nevoie să instituim restricţii de circulaţie, ele nu vor viza persoanele vaccinate, în primul rând, şi ca ultimă instanţă vor fi afectate şcolile”, a declarat ministrul pentru Agerpres.

Ministrul a mai adăugat că există măşti medicale pentru a fi distribuite gratuit în şcoli, dar trebuie modificat cadrul legislativ pentru a permite acest lucru, menţionând că se fac toate eforturile ca, la începutul anului şcolar, unităţile de învăţământ să poată pune la dispoziţia copiilor măşti, măcar pentru anumite cazuri, relatează Agerpres.



Psihiatru (2)