Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, a avut o întrevedere cu Thierry Breton, comisarul european pentru Piaţa Internă, care se află într-o vizită de lucru în România. Cei doi oficiali au abordat subiecte de interes pentru domeniul sanitar european.


Subiectele abordate în discuţiile comune au fost derularea campaniei de vaccinare anti-COVID, aprovizionarea cu vaccin şi măsuri luate de statele membre în context pandemic, privind utilizarea certificatului digital, se arată într-un comunicat.

Ministrul interimar al Sănătăţii a informat comisarul european despre situaţia epidemiologică la nivel naţional, precum şi despre măsurile identificate pentru accelerarea campaniei de vaccinare care vor fi adoptate în perioada următoare.

„Mulţumim pentru sprijinul constant al Comisiei Europene. Astăzi voi avea o convorbire telefonică şi cu doamna Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate. Apreciem mesajul dumneavoastră puternic privind măsurile care trebuie luate pentru asigurarea liberei circulaţii în condiţii de siguranţă sanitară a cetăţenilor europeni, în contextul utilizării certificatului digital”, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

 

Alergologia