Compania Moderna anunţă, într-un comunicat de presă transmis miercuri, aprobarea de către Comisia Europeană a acordului de cumpărare în avans a unei cantităţi iniţiale de 80 de milioane de doze de vaccin mRNA împotriva COVID-19 (mRNA-1273).


Comisia Europeană a aprobat acordul prin care este asigurată o cantitate de 80 de milioane de doze de vaccin mRNA-1273, vaccinul produs de Moderna împotriva COVID-19. Potrivit Moderna, Comisiei Europene i-a fost acordată opţiunea de a achiziţiona până la 80 de milioane de doze suplimentare.

Acordul reflectă angajamentul companiei Moderna pentru a face vaccinul disponibil în mai multe ţări.

„Apreciem încrederea pe care Comisia Europeană a arătat-o faţă de platforma noastră de vaccin mRNA prin includerea mRNA-1273 în portofoliul lor de vaccinuri. Suntem conştienţi de faptul că în lupta împotriva acestei pandemii este nevoie o serie de soluţii şi suntem mândri de rolul pe care Moderna îl joacă în acest efort global”, a declarat Stéphane Bancel, Chief Executive Officer al Moderna, citat în comunicatul de presă.

„Alături de partenerii noştri strategici, Lonza şi Rovi, ne-am extins capacitatea de producţie în afara Statelor Unite, pentru a putea livra aproximativ 500 de milioane de doze pe an şi posibil până la 1 miliard de doze pe an începând cu 2021, dacă acesta este aprobat”, a completat Stéphane Bancel.