Ministerul Sănătăţii organizează, în perioada 17 octombrie - 23 noiembrie, sesiunea de examene pentru obţinerea titlului de specialist pentru medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care termină pregătirea în specializare până în 31 decembrie.

La examen pot participa inclusiv medicii rezidenţi, cadrele didactice şi de cercetare ştiinţifică medicală, care au încheiat stagiul şi nu au susţinut examenul sau nu l-au promovat în sesiunile anterioare, în termen de maxim 5 ani de la data încheierii programului de pregătire.

Conform anunţului publicat pe site-ul DSP, la examen mai pot participa medicii, medicii dentişti şi farmaciştii specialişti sau primari care au efectuat cu aprobarea Ministerului Sănătăţii pregătire în vederea obţinerii celei de-a doua specializări şi care, la data de 31 decembrie 2018, încheie stagiul de pregătire în noua specializare.

Totodată, se mai pot prezenta, prin derogare de vechime, candidaţii care încheie stagiul de pregătire între 1 ianuarie 2019 şi 17 aprilie 2019, în condiţiile prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.

Excepţie: specializarea Anestezie şi terapie intensivă

Excepţie de la data de începere a sesiunii de examen face specializarea Anestezie şi terapie intensivă, pentru care examenul se va organizează în data de 15 septembrie.

Candidaţii, indiferent de specializare, vor putea susţine examenul numai în centrul universitar unde au efectuat minim 75% din pregătirea în rezidenţiat.

Examenul pentru obţinerea titlului de specialist medicină de urgenţă se va desfăşura în centrele universitare din Bucureşti – Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti – şi Târgu Mureş – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Examenul se va desfăşura concomitent în ambele centre de examinare, iar testele utilizate vor fi identice.

Tematicile după care se vor desfăşura examenele în această sesiune au fost publicate în săptămânalul „Viaţa Medicală” şi pe site-ul Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro.

 

Sursa: Agerpres