Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea, prezentă vineri la festivitatea de absolvirea a studenţilor UMF Târgu Mureş, a declarat că schimbarea rezidenţiatului rămâne unul din punctele principale ale mandatului său, dar schimbarea nu se va produce anul acesta. Sorina Pintea a explicat că o astfel de acţiune necesită timp şi consultarea tuturor actorilor implicaţi.

„Spuneam astăzi că nu doresc să vorbesc despre salarii, dar a fost un punct foarte important care a atras mulţi absolvenţi de liceu către Medicină şi a bucurat absolvenţii facultăţilor de medicină, pentru că şi rezidentul şi medicul sunt mult mai bine plătiţi în acest moment. Avem zone deficitare, sperăm că partea cu salariile va rezolva parţial. Mai trebuie să dotăm, dar, categoric, partea cu rezidenţiatul, partea schimbării în ceea ce priveşte rezidenţiatul este o parte importantă a mandatului meu. Nu va fi de anul acesta, pentru că va fi făcută după o amplă consultare cu toţi actorii implicaţi în această zonă”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a punctat că doreşte în continuare să schimbe mentalităţi, aşa cum a declarat la începutul mandatului.

„Îmi doresc să punem cu adevărat pacientul în centrul atenţiei noastre, al tuturor. Cred că am făcut câţiva paşi în acest sens. Uitaţi-vă doar la moleculele nou introduse pentru pacienţii cu boli rare, pentru pacienţii bolnavi de cancer. Sunt foarte multe lucruri de făcut, dar împreună putem să schimbăm lucruri şi mentalităţi”, a declarat ministrul Sorina Pintea.
 

Sursa: Agerpres