Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că în zilele următoare vor fi deschise noi centre de vaccinare în municipiile în care se înregistrează o rată de infectare cu noul coronavirus de peste 4,5 la mia de locuitori.


Valeriu Gheorghiţă a spus că se deschid posibilităţile de programare a persoanelor în etapa a III-a de vaccinare, prin platforma dedicată, pentru judeţele care au municipii cu rată de incidenţă cumulată a cazurilor mai mare de 4,5 la mia de locuitori, după cum relatează Agerpres. „Vorbim de judeţul Alba cu Municipiul Alba Iulia, Timiş cu Municipiul Timişoara, judeţul Braşov cu Municipiul Braşov şi localitatea Sânpetru, judeţul Maramureş cu localitatea Baia Mare, judeţul Sălaj cu Municipiul Zalău, Hunedoara cu Municipiul Petroşani, judeţul Cluj cu Municipiul Cluj Napoca şi judeţul Giurgiu cu Municipiul Giurgiu”, a arătat Valeriu Gheorghiţă.

În următoarele zile, în municipiile menţionate, vor fi deschise noi centre de vaccinare, unde va fi distribuit vaccinul AstraZeneca, a precizat Gheorghiţă. Numărul de centre va fi variabil, în funcţie de spaţiile disponibile şi de resursa umană.

„De ce am ales această rată de incidenţă de 4,5? În primul rând, după cum ştim, peste o rată de incidenţă de 3 la o mie de locuitori localitatea respectivă intră în scenariul roşu, şi din acest punct de vedere se impun anumite restricţii (...) Noi ne dorim ca, de la 4,5 rată de incidenţă, să putem interveni din punct de vedere medical prin accelerarea campaniei de vaccinare în localităţile afectate”, a mai arătat Valeriu Gheorghiţă.



Psihiatru (2)