Unitatea sanitară a deschis, duminică, 17 octombrie, un nou compartiment ATI cu 15 paturi pentru pacienţii pozitivi sau suspecţi de COVID-19, după ce a crescut numărul bolnavilor care se prezentau la Unitatea de Primiri Urgenţe.


„Sub presiunea prezentărilor în UPU în cursul nopţii trecute, Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar - Arseni a deschis în cursul dimineţii un nou compartiment ATI cu 15 paturi, amenajate în spaţiul eliberat prin suspendarea temporară a activităţii secţiei Neurochirurgie V. Astfel, numărul total al paturilor ATI alocate pacienţilor pozitivi sau suspecţi COVID-19 a ajuns la 30. Locurile nou create au fost ocupate de pacienţii (...) aflaţi în UPU”, a anunţat purtătorul de cuvânt al spitalului.

În acest moment, la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni se găsesc 129 pacienţi pozitivi cu COVID -19 şi 23 suspecţi.

Personalul ATI alocat noului compartiment COVID se va completa, ca urmare a discuţiilor cu ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, cu doi medici primari şi doi medici rezidenţi de an V, repartizaţi de către DSU.


Psihiatru (2)