Specialiştii avertizează că o infecţie cu transmitere sexuală mai puţin cunoscută medicilor ar putea deveni una din cele mai răspândite boli de natură sexuală, deja rezistentă la antibiotice, potrivit BBC News.

Mycoplasma genitalium nu are simptome, însă poate cauza afecţiuni pelvice inflamatorii, care pot duce la infertilitate în cazul femeilor. Dacă nu este tratată corect şi la timp, infecţia devine rezistentă la antibiotice, semnalează medicii.

Mycoplasma genitalium este o bacterie care cauzează o inflamaţie la nivelul uretrei la bărbaţi şi poate provoca dureri. În cazul femeilor, boala provoacă inflamaţie la nivelul organelor reproductive, este rareori dureroasă şi poate cauza febră sau sângerări.

Boala se transmite prin contact sexual neprotejat, iar răspândirea ei poate fi prevenită prin folosirea prezervativelor.

Rezistentă la antibiotice în 40% din cazuri

Bacteria a dezvoltat deja rezistenţă la unele antibiotice şi, chiar dacă este diagnosticată la timp, tratamentul se poate dovedi dificil. În Marea Britanie, Mycoplasma genitalium este tratată cu o familie de antibiotice numită macrolide, din care fac parte azitromicina, eritromicina, claritromicina, diritromicina, telitromicina sau roxitromicina. Însă rata de rezistenţă a bacteriei la aceste antibiotice a urcat deja la 40%.

Medicii recomandă populaţiei să se protejeze şi să folosească prezervativul, pentru a preveni răspândirea infecţiei.

 

Sursa: BBC