Guvernul a extins de la 2 la 3 ani exceptarea de la plata taxei clawback pentru deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor derivate din sânge uman sau plasmă umană.

„Ordonanţa aprobată joi a creat premisele implementării unei reglementări menite să îmbunătăţească accesul pacienţilor la serviciile medicale necesare. Am considerat că este foarte util pentru pacienţi ca acele servicii medicale pe care nu le putem asigura în spitalele publice din România să poată fi realizate, în baza dosarelor aprobate de Ministerul Sănătăţii, în clinici din străinătate, dar şi în sistemul privat din România. Criteriile de selectare a furnizorului de servicii medicale pentru pacienţii care nu pot fi trataţi în sistemul public de sănătate vor fi aceleaşi pentru furnizorii din străinătate şi din ţară”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Pintea mai spune că pacienţilor cu afecţiuni extrem de grave care au nevoie de tratamente care nu pot fi asigurate în sistemul public de sănătate, trebuie să li se acorde şansa de a se putea trata şi în România, nu doar în străinătate, dacă acest lucru este posibil.

News.ro