O nouă tulpină a SARS-CoV-2 a fost identificată în Marea Britanie, iar în cel puţin 60 de autorităţi locale diferite au fost înregistrate infecţii cauzate de noua tulpină.


Secretarul pentru sănătate din Marea Britanie, Matt Hancock, a declarat că o nouă tulpină a SARS-CoV-2 se răspândeşte ameninţător în anumite zone din Anglia şi că în cel puţin 60 de autorităţi locale diferite au fost înregistrate infecţii cauzate de acest tip de coronavirus, transmite BBC.

Hancock a precizat că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost notificată şi oamenii de ştiinţă din Marea Britanie fac studii detaliate.

Potrivit oficialului, nu există „nimic care să sugereze” că noua tulpină ar provoca boli mai grave sau că vaccinurile nu vor avea eficacitate.

El le-a spus parlamentarilor din Camera Comunelor că, în ultima săptămână, au existat creşteri puternice şi exponenţiale ale infecţiilor cu noul coronavirus în Londra, Kent, părţi din Essex şi Hertfordshire.

„Am identificat, în prezent, peste 1.000 de cazuri cu această tulpină, predominant în sudul Angliei, deşi cazuri au fost identificate în aproape 60 de zone diferite. Cauza mutaţiilor nu a fost descoperită”, a mai spus oficialul.

Oncolog