O pictură murală de mari dimensiuni, realizată pro bono de artistul plastic Lavinia Falcan, va fi inaugurată miercuri la Centrul de cardiologie al Spitalului Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele”.


Peretele de beton de lângă clădirea centrului este decorat cu o pictură murală de peste 80 de metri pătraţi. Lavinia Falcan, masterandă a Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, a reinventat complet acest spaţiu, se arată pe evenimentul Facebook dedicat.

„Lucrarea este apreciată unanim de toţi cei care trec pragul Centrului de cardiologie, fie ei pacienţi sau personal medical, spaţiul adiacent unităţii medicale fiind acum complet reinventat şi transformat într-o oază de lumină şi culoare de talentul artistei Lavinia Falcan. După expoziţii şi participări de succes la numeroase concursuri internaţionale, dar şi numeroase lucrări de artă realizate şi expuse în toată lumea (New York, Miami, Monaco, Paris, Bristol, Praga), Lavinia Falcan a ales acum să contribuie pro bono la proiectul Centrului de cardiologie de la Spitalul Clinic Prof. Dr. Theodor Burghele”, se arată în postare.

Spitalul Clinic respectiv a inaugurat în luna iunie un Centru de cardiologie modern, care dispune de toate dotările necesare pentru a asigura activităţile ambulatorii de specialitate la un nivel ridicat. Valoarea totală a investiţiei a depăşit 150.000 de euro, fondurile fiind asigurate aproape integral prin contribuţii private ale sponsorilor, în principal companii cu acţionariat din Turcia.

„Astăzi, Centrul de cardiologie tratează cu succes un număr mare de pacienţi care, pe lângă condiţiile deosebite de îngrijire, au acum posibilitatea să se bucure şi de un spaţiu exterior amenajat cu multă inspiraţie şi rafinament”, se mai arată în postare.

Inaugurarea oficială a picturii murale are loc miercuri, 12 Octombrie 2022, la ora 12.00, în faţa Centrului de cardiologie al unităţii sanitare menţionate, situată pe Şos. Panduri nr. 20, Sector 5.  

La inaugurarea oficială vor participa, printre alţii, Rozalina Lăpădatu, preşedinte al APAA (Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune) şi vicepreşedinte al APCR, prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, conf. dr. Traian Constantin, managerul spitalului, precum şi dr. Turkes Ablachim, coordonatoarea Centrului de cardiologie.

Sursă foto: Spitalul Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele”




Ginecologia (1)