Platforma Cdelacontrol.ro, iniţiată de Roche România, aduce noi informaţii utile pacienţilor cu cancer pulmonar, de vezică urinară sau de sân. Aceştia pot găsi acum şi sfaturi de la pacienţi care au trecut prin boală, animaţii şi clipuri video despre cele trei tipuri de cancer, răspunsuri la întrebări frecvente.


Diagnosticul oncologic primit de către pacienţi provoacă adesea teamă şi sentimente de anxietate. În cadrul platformei, se pot regăsi poveştile a treisprezece pacienţi care au luptat cu succes împotriva bolii. Poveştile şi sfaturile acestora pot ajuta la rândul lor alţi bolnavi să depăşească cu bine această perioadă, se arată într-un comunicat.

De multe ori, pacienţii oncologici nu pot găsi răspunsuri la întrebări presante care apar în momentul diagnosticului. În platformă, pacienţii pot citi o serie de răspunsuri pentru cele mai frecvente întrebări despre cancerul de sân, pulmonar şi de vezică urinară, precum şi ghiduri care oferă detalii despre tipul de cancer, investigaţiile necesare, tipul de tratament, cum pot avea sprijin din partea asociaţiilor de pacienţi şi multe altele. Răspunsurile au fost elaborate împreună cu societăţile medicale şi asociaţiile de pacienţi partenere în cadrul platformei.

Aceste informaţii sunt oferite şi sub forma unor animaţii video, într-un limbaj uşor de înţeles pentru pacienţi, care prezintă pe scurt informaţii despre investigaţiile necesare în cazul unui diagnostic, simptome frecvente, tipurile de tratament, stadiile bolii, monitorizarea bolii sau unde pot găsi alte informaţii corecte şi verificate de medici specialişti.

„Adesea pacienţii sunt tentaţi să caute detalii despre boala lor oncologică în mediul online, unde cele mai multe astfel de informaţii nu sunt elaborate sau verificate de medici specialişti. Pacienţii trebuie să ştie că există platforme dedicate, precum Cdelacontrol.ro, unde pot găsi informaţii corecte, valide din punct de vedere ştiinţific, cu explicaţii care pot fi înţelese cu uşurinţă, oferite de către medici specialişti cu experienţă în tratarea acestor afecţiuni”, a completat Dr. Amedeia Niţă, medic primar oncolog, Spitalul Municipal Ploieşti.

Platforma Cdelacontrol.ro este un proiect iniţiat de Roche România, împreună cu centre oncologice de renume, spitale şi clinici private, societăţi medicale şi asociaţii de pacienţi, cu scopul de a atrage atenţia asupra riscurilor la care se expun pacienţii oncologici prin întreruperea tratamentului sau dacă boala nu este diagnosticată la timp.

În cadrul platformei, pacienţii cu cancer de sân, cancer pulmonar şi cancer de vezică urinară pot afla informaţii despre boală, importanţa administrării corecte şi neîntrerupte a tratamentului, monitorizarea tratamentului precum şi alte informaţii utile. În plus, în cadrul platformei, vizitatorii pot găsi o hartă interactivă a României, ce include lista completă de spitale şi clinici unde se tratează afecţiunile oncologice în ţară. Toate informaţiile de pe platformă sunt verificate de medici specialişti cu experienţă în tratarea acestor afecţiuni.

Partenerii campaniei sunt Societatea Română de Radioterapie, Institutul Regional de Oncologie Iaşi, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ioan Chiricuţă” Cluj-Napoca, Societatea Naţională de Oncologie Medicală România , Institutul Oncologic „Prof. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti, Institutul Clinic Fundeni, Bucureşti, MedLife, Amethyst, Sanador, Regina Maria, Medisprof, Centrul de Oncologie „Sfântul Nectarie” Craiova, Asociaţia Onco Help, Asociaţia Imunis, Asociaţia pentru prevenţia şi lupta împotriva cancerului Amazonia, Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România.

 

Oncolog