Peste 50% din europeni ar putea să se infecteze cu varianta Omicron în următoarele şase-opt săptămâni, a anunţat Hans Kluge, directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Europa a raportat peste 7 milioane de cazuri noi de COVID-19 în prima săptămână a anului 2022 - un număr de peste două ori mai mare decât cel înregistrat în precedentele două săptămâni.


Hans Kluge a mai spus că amploarea „fără precedent” a transmiterii virale a dus la aglomerarea spitalelor, în timp ce rata deceselor a rămas stabilă, informează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

„În acest ritm, Institutul pentru Măsurarea şi Evaluarea Sănătăţii (IHME) de la Universitatea Washington din Statele Unite prognozează că peste 50% din populaţia din regiunea europeană va fi infectată cu Omicron în următoarele 6-8 săptămâni”, a precizat el.

Valul de îmbolnăviri „pune la grea încercare sistemele de sănătate şi prestatorii de servicii medicale din numeroase ţări în care Omicron s-a răspândit cu mare viteză”, a subliniat directorul pentru Europa al OMS.

 

ORL