Synevo România derulează în Oradea o campanie gratuită de conştientizare a riscurilor dezvoltării unor boli care pot fi prevenite prin modificarea stilului de viaţă.


Pe tot parcursul lunii februarie, orădenii beneficiază în centrul de recoltare din Bulevardul Decebal de evaluarea gratuită a nivelului de grăsimi din sânge, a tensiunii arteriale şi indicelui de masă corporală. Aceste date oferă o imagine clară asupra riscurilor dezvoltării unor boli cardiovasculare sau metabolice, precum diabetul, se arată într-un comunicat.

Campania „Monitorizează-ţi starea generală de sănătate” constă în oferirea gratuită a testelor profil lipidic şi glucoză serică, cu ajutorul cărora pot fi depistate afecţiuni cardiovasculare, diabetul sau prezenţa unor dislipidemii. Alături de monitorizarea tensiunii arteriale aceste teste oferă informaţii importante despre starea generală de sănătate a unei persoane. Campania se derulează exclusiv în centrul de recoltare din Oradea, Bd. Decebal nr. 22, bl. c104/b şi se încheie la finalul lunii februarie.

Campania poate fi accesată de orice persoană, cu sau fără prescripţie medicală. La finalul campaniei va fi elaborat un studiu statistic privind screening-ul distribuţiei dislipidemiilor şi formelor de diabet zaharat, cu evaluarea factorilor de risc declarativi şi corelarea cu indicatori precum tensiunea arterială şi indicele de masă corporală.

„Prevenţia diabetului zaharat de tip 2 şi a aşa-ziselor boli ale civilizaţiei este foarte importantă, în special în contextul modificării stilului de viaţă şi obiceiurilor alimentare pentru mare parte din populaţie, cu efect direct asupra sănătăţii. Synevo doreşte să contribuie la creionarea unei imagini corecte asupra fenomenului în Oradea, prin derularea acestei campanii, astfel încât orădenii să poată preveni aceste afecţiuni”, a declarat  dr. Antoanela Curici, directorul medical Synevo România.

Synevo România s-a implicat constant de-a lungul timpului în acţiuni de prevenţie atât a diabetului zaharat, cât şi a bolilor cardiovasculare, prin susţinerea organizaţiilor non-profit care au desfăşurat programe dedicate de screening, se subliniază în comunicat.

Un studiu realizat de agenţia de cercetare Ipsos în iulie 2021 arată că un sfert dintre români (23%) nu şi-au făcut deloc analize de sânge, 29% nu au apelat la investigaţii de monitorizare sau prevenţie, iar aproape jumătate dintre românii din mediul urban au mers mai puţin sau deloc la medicul de familie (43%) sau la medicul specialist (50%).

 




Alergologia