Stericycle România, unul dintre principalii operatori din domeniul tratării deşeurilor medicale, a inaugurat o nouă staţie de procesare la Oradea. Noua unitate va permite operatorului să îşi mărească capacitatea de procesare de deşeuri medicale cu 800 de tone pe an.


Tratarea deşeurilor medicale este o industrie puternic reglementată, de importanţă critică pentru sănătatea şi securitatea publică, se arată într-un comunicat. Staţia este cea mai avansată instalaţie de procesare a deşeurilor deţinută de Stericycle în ţară.

Iulia Nartea, director general Stericycle România a declarat: „Noua noastră unitate, din parcul industrial din Oradea, este o investiţie importantă pentru sectorul sanitar, fiind una dintre cele mai moderne unităţi de procesare a deşeurilor medicale pe care o avem în România. Folosim aici cele mai noi tehnologii din domeniu, oferind un sprijin important industriei medicale din regiune, deservind spitale şi unităţi sanitare publice şi private”.

Noua staţie utilizează abur sub presiune şi temperaturi ridicate pentru a steriliza şi decontamina deşeurile medicale colectate de la instituţiile sanitare din zonă. Această metodă permite eliminarea riscului de infecţie, protejând astfel comunitatea locală şi mediul înconjurător.

Tehnologia utilizată contribuie la reducerea consumului de apă şi energie prin recircularea căldurii generate în procesul de sterilizare. Astfel, se reduce semnificativ şi volumul de apă necesar pentru obţinerea aburului sub presiune utilizat în procesul de tratare şi se generează un volum mai mic de ape reziduale. Consumul de gaz este, de asemenea, diminuat.

„De mai bine de doi ani lucrăm pentru inaugurarea noii staţii din Oradea. Acum, Stericycle deţine şapte staţii de tratare a deşeurilor medicale în România, noua unitate fiind un exemplu despre cum putem procesa şi trata deşeurile medicale sustenabil”, a adăugat Iulia Nartea.





Alergologia