Evaluarea activităţii managerului spitalului public pentru anul calendaristic 2019 se realizează până la data de 30 septembrie 2020, prevede un ordin al ministrului Sănătăţii publicat în Monitorul Oficial.


Această nouă prevedere vine să completeze Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 112/2007 privind criteriile de performanţă în baza cărora contractul de management poate fi prelungit sau poate înceta înainte de termen, potrivit Agerpres.

În aprilie, ministrul Sănătăţii a mai modificat această prevedere, stabilind că evaluarea activităţii managerului spitalului public pentru anul calendaristic 2019 se realizează până la data de 30 iunie 2020.

„Direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii şi managerii spitalelor publice vor duce la îndeplinire dispoziţiile prezentului ordin”, se arată în noul ordin publicat în Monitorul Oficial.

Legea prevede că evaluarea activităţii managerului spitalului public pentru anul calendaristic precedent se face până la data de 31 martie a anului următor.