Organizaţia umanitară „Medici fără frontiere” (Médecins Sans Frontières, MSF) consideră că e nevoie de o „creştere urgentă” a sprijinului umanitar în nordul Siriei. Organizaţia a trimis la faţa locului 14 camioane cu ajutoare pentru victimele seismului din 6 februarie.


Convoiul a ajuns duminică dimineaţă la postul de frontieră Al-Hammam, venind dinspre Turcia, informează AFP şi Agerpres.

„Acest prim convoi transportă 1.296 de corturi destinate persoanelor strămutate şi familiilor (formate din cel puţin 5 persoane) rămase fără adăpost după seism, precum şi 1.296 de kit-uri de iarnă pentru a izola corturile de frig”, a precizat MSF într-un comunicat.

Alte convoaie ale MSF ar trebui să ajungă rapid pentru a livra echipament medical şi nonmedical, a adăugat organizaţia umanitară.

Peste 44.000 de persoane au decedat după cutremurul violent care a lovit sud-estul Turciei şi nordul Siriei în 6 februarie, dintre care 3.688 în Siria, ţară devastată de un război intern început în 2011.

După seism, ONG-urile şi militanţii din opoziţia siriană au criticat lentoarea sosirii ajutoarelor ONU în zonele controlate de rebeli în nord-vestul Siriei, unde populaţia trăia deja în condiţii extrem de dificile.

 

 



Alergologia