Centrul de recuperare neuromotorie şi reumatologică „Sfânta Maria”, destinat persoanelor adulte din Vrancea şi din ţară, a fost inaugurat la Panciu, judeţul Vrancea, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene.


Investiţia a fost făcută, în principal, din fonduri nerambursabile (1.187.455,22 lei), contribuţia proprie în proiect fiind de 220.150,78 lei. Primăria Panciu a mai investit în lucrări de compartimentare şi dotări, inclusiv aparatură de fizioterapie, în cuantum de circa 100.000 lei, se arată pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Vrancea.

Centrul de recuperare neuromotorie şi reumatologică „Sfânta Maria” dispune de săli de gimnastică şi recuperare şi cabinet de masaj, putând asigura servicii de kinetoterapie, hidrokinetoterapie, duş subacval, laserterapie, magnetoterapie, băi galvanice şi diverse tipuri de masaj.

„Încercăm astăzi să punem în funcţiune Centrul de recuperare neuromotorie şi reumatologică pentru adulţi. El a fost terminat în prima fază prin 2015, în 2021 a fost făcută recepţia finală şi şi de atunci şi până astăzi ne-am chinuit să îl punem în funcţiune”, a declarat primarul oraşului Panciu, Nicolai Mărăscu, citat de Agerpres.

El a precizat că primăria va asigura o parte din costurile serviciilor medicale de recuperare ale centrului, urmând ca şi pacienţii să suporte, la rândul lor, o parte din costuri.

„Am avut norocul că am găsit în spitalul orăşenesc, pe partea de fizioterapie, aparatură în valoare de peste două miliarde de lei vechi, cumpărată în urmă cu mai mulţi ani şi care stătea, din vina nimănui, că nu este nici spaţiu, nici organigrama spitalului nu permitea să folosim aparatele, dar noi le-am luat mai demult şi acum ne-au prins bine. (...) Eu sper ca personalul medical să-şi facă datoria cât mai bine, iar cei care vor fi pacienţii noştri să plece mulţumiţi. Avem posibilitatea să tratăm aici cel puţin 20 de pacienţi concomitent. (...) La noi poate veni orice cetăţean din Vrancea sau din ţară, cu condiţia să aibă bilet de trimitere de la medicul de specialitate”, a adăugat primarul.

Sursă foto: Facebook Consiliul Judeţean Vrancea
 



Oncolog