În zilele de 27 şi 28 octombrie, vă invităm la un eveniment excepţional: Conferinţa Neurocon 23! Aceasta se va desfăşura în format online şi va fi dedicată tuturor celor interesaţi de Neuroştiinţe, Neuropsihologie şi Neurobiologie. Printre invitaţi se numără profesorul Karl Friston, de la University College of London, unul dintre cei mai influenţi cercetători din domeniul Neuroştiinţelor, şi Maria Theresa Fiorenza, de la Sapienza University of Rome.


Neurocon 23 este un eveniment de o deosebită importanţă, care se adresează atât studenţilor care aspiră la o carieră în domeniile Neuroştiinţe, Neuropsihologie şi Neurobiologie, cât şi profesioniştilor din Sănătate. Această conferinţă, organizată de Mindlifeline, este special concepută pentru a fi o experienţă transformativă pentru tineri, iar MedicHub Media şi „Viaţa Medicală” sunt parteneri media.

Speakerii invitaţi la ediţia de anul acesta a Neurocon 23 sunt:

  • Prof. Karl Friston de la University College Of London
  • Prof. Claudio Babiloni de la Sapienza University of Rome
  • Prof. Illana Gozes, Ph.D. de la Tel Aviv University,
  • Prof. Fabrizio Dorichi de la Sapienza University of Rome
  • Prof. Agenor Limon de la University of Texas
  • Prof. Maria Teresa Fiorenza de la Sapienza University of Rome
  • Gary Waanders, PhD MBA, de la AC Immune SA
  • Prof. Gesa Hartwigsen de la Max Planck Institute for Human Cognitive and Brain Sciences
  • Dr. Christoph Metzner de la Technische Universität Berlin
  • Prof. Thomas Nowotny de la Sussex University
  • Dr. Shabnam Kadir de la University of Hertfordshire
  • Prof. Andreea Fuso de la Sapienza University Rom,
  • Dr. Emma Acerbo de la Emory University
  • Justine Moonen, PhD. de la Amsterdam Alzheimer Center
  • Julia Belger, Ph.D. Candidate

Toate informaţiile legate de program, precum şi detalii despre speakerii invitaţi sunt disponibile pe site-ul www.neurocon.eu. Tot aici veţi găsi şi profilele speakerilor în Research Gate, o publicaţie extrem de importantă în lumea academică.

Organizatorii menţionează şi faptul că în panelul de Neurobiologie, condus de Maria Teresa Fiorenza, a fost cooptat şi prof. dr. Bogdan Ovidiu Popescu, din România.

Tema de anul acesta a Neurocon 2023 este „Unveiling the Next Frontiers in Neuroscience Research”. Evenimentul se va desfăşura în online, timp de două zile şi este organizat de Asociaţia Mindlifeline, fiind dedicat explorării profunde a Neuroştiinţelor, Neurobiologiei şi Neuropsihologiei pentru comunitatea ştiinţifică. Pentru a participa, trebuie să vă înregistraţi pe site-ul www.neurocon.eu.

Un punct esenţial al conferinţei va fi prezenţa profesorului Karl Friston de la University College of London, unul dintre cei mai influenţi cercetători din domeniul Neuroştiinţelor. Alături de acesta, pe lista de speakeri se află nume mari, precum: profesor Claudio Babiloni de la Sapienza University of Rome, profesor Illana Gozes Ph.D. de la Tel Aviv University şi mulţi alţii.

Subiectul central al conferinţei Neurocon 2023 va fi boala Alzheimer, iar cu această ocazie, în cele două zile ale evenimentului, participanţii vor avea privilegiul de a explora noi metode de identificare a bolii Alzheimer şi de a se familiariza cu tehnicile inovative de analiză ale stadiilor incipiente ale acestei maladii.

Conferinţa va avea două paneluri de discuţii, fiecare dintre ele abordând o perspectivă unică în ceea ce priveşte cercetarea în domeniul neuroştiinţelor. Prima zi va fi moderată de Cristiana Dimulescu, Ph.D. candidate de la Technische Universität Berlin, specializată în cercetarea avansată în Neuroştiinţe. A doua zi va fi dedicată discuţiilor referitoare la boala Alzheimer şi la Neurobiologie, şi vor fi moderate de prof. Maria Theresa Fiorenza, de la Sapienza University of Rome.

 

Florentina Ionescu


Psihiatru (2)