Peste 150 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare au depus mărturie, în cazul medicului care a tratat-o pe tânăra de 15 ani. Adolescenta a decedat în luna ianuarie, la Unitatea de Primiri Urgenţe.


Potrivit managerului unităţii medicale, Adrian Marc, citat de Agerpres, pe lângă ancheta Colegiului Medicilor care verifică respectarea protocoalelor medicale, au fost deschise anchete de către consiliul de etică şi comisia de disciplină din cadrul spitalului, fiind analizat şi comportamentul medicului.

„Se procesează opinia, declaraţiile a 157 de persoane. Am demarat acest proces în amănunţime fiindcă am dorit obiectivitate, claritate şi deschidere. Am considerat că este corect şi necesar să se pronunţe toţi cei care au dreptul să se pronunţe şi trebuie să se pronunţe, indiferent de categoria sau de statutul lor profesional, şi aici nu vorbim numai de medici, vorbim de asistenţi medicali, brancardieri, infirmieri, vorbim de tot personalul medical care poate să confirm sau să infirme ceea ce comisia trebuie să analizeze şi să evidenţieze. Prin urmare cele 157 de persoane au scris ceea ce au avut de spus, în deplină confidenţialitate, am avut grijă şi la acest aspect, pentru că din păcate există suspiciune şi teamă şi între oameni”, a spus Adrian Marc.

El a precizat că medicul respectiv a fost invitat să îşi spună punctul de vedere, însă nu a dat curs solicitării, el fiind în „indisponibilitate temporară de muncă”. Marc a adăugat că după finalizarea anchetelor va lua măsurile care vor fi propuse.

În paralel, şi Poliţia desfăşoară o anchetă.

Spitalul Judeţean a arătat, printr-un comunicat de presă, că tânăra a murit în data de 18 ianuarie, după un al doilea stop cardiorespirator.

Părinţii adolescentei au declarat presei că fata a ajuns „pe propriile picioare” la spital.

În urmă cu două săptămâni, în faţa spitalului judeţean din Satu Mare a fost organizat un protest, la care au participat sute de oameni şi unde s-a cerut demisia medicului de gardă.

 

 


Psihiatru (2)