Pfizer a anunţat că va continua să furnizeze medicamente Rusiei, în pofida faptului că dezaprobă invazia rusă în Ucraina. Implementarea unei „pauze voluntare” în fluxul de medicamente către Rusia ar fi o încălcare directă a principiului fundamental al companiei, de a pune pacienţii pe primul loc.


Pfizer a precizat că nu va opri livrarea de medicamente considerate critice, precum cele folosite împotriva cancerului sau în terapiile cardiovasculare, în condiţiile în care stoparea livrărilor ar conduce la suferinţe semnificative ale pacienţilor şi la o potenţială pierdere de vieţi omeneşti, în special în rândul copiilor şi al persoanelor în vârstă, relatează dpa, preluată de Agerpres.

Toate profiturile de la filiala sa din Rusia vor fi donate cauzelor care sprijină populaţia ucraineană, cu efect imediat.

Compania nu are nicio unitate de producţie în Rusia, însă a decis să oprească toate investiţiile planificate cu furnizorii locali şi destinate construirii unei capacităţi de producţie în această ţară.

Pfizer a subliniat că nu va începe noi studii clinice în Rusia şi va opri toate eforturile de recrutare pentru studiile clinice în curs.

Compania intenţionează să colaboreze cu autorităţile de reglementare, inclusiv cu agenţia americană a medicamentului (FDA), pentru a muta toate studiile clinice în curs în afara Rusiei. Totuşi, va continua să furnizeze medicamentele necesare pentru persoanele înscrise deja în studiile clinice.

 


Farmacist