Din totalul anunţurilor de pe o cunoscută platformă de recrutare, 5% sunt oportunităţi pentru medicii români de a lucra în alte ţări, cu pachete de beneficii care ajung şi la 10.000 de euro pe lună. Cele mai căutate specializări sunt medicina de familie, ginecologie, dermatologie, gastroenterologie, oncologie, stomatologie şi chirurgie.


Criza din domeniul sanitar a accentuat căutările de personal medical la nivel global, se arată într-un comunicat BestJobs. Printre ţările care îşi caută activ personal medical la noi în ţară sunt Franţa, Suedia, Olanda şi Belgia, acestea având cele mai multe anunţuri pe platforma de recrutare respectivă.

Clinicile străine încearcă să atragă candidaţi români prin oferte care, pe lângă salariul mare, includ o bază de pacienţi garantată, sprijin în relocare şi mediu de lucru cu specializări diverse, se mai arată în comunicat.

„Dacă în România un medic rezident poate accesa o poziţie cu un salariu net de 7.000 de lei, în străinătate, salariul pentru acelaşi rezident poate începe de la 2.000 de euro”, spune Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs România.

 

Alergologia