Un tribunal italian sesizat de o persoană care se opune vaccinării anti-COVID a dispus analiza în laborator a vaccinurilor pe bază de ARN mesager, a declarat avocata reclamantului. Aceste analize vor fi efectuate în septembrie.


Tribunalul din Pesaro, lângă San Marino, a însărcinat un expert să identifice conţinutul vaccinurilor anti-COVID produse de Moderna şi Pfizer/BioNTech, a declarat avocata Nicoletta Morante, citată de AFP şi Agerpres.

În opinia acesteia, este vorba despre „o premieră în Italia, şi poate în Europa”.

Reclamantul, care a contractat deja boala, este un bărbat de 50 de ani care lucrează în sistemul de învăţământ şi a cărui activitate este supusă obligaţiei de vaccinare în Italia. În urma refuzului de a se vaccina, el se află sub sancţiuni administrative, potrivit avocatei sale.

Pe lângă faptul că cere să se stabilească dacă vaccinarea persoanelor vindecate de COVID are efecte, el vrea să ştie ce proteine sunt prezente în aceste vaccinuri şi dacă acestea din urmă conţin „excipienţi de uz non-uman sau periculoşi pentru sănătate”, potrivit plângerii consultate de AFP.

Tratamentul pe bază de ARN mesager permite celulelor să reproducă proteinele prezente în virus pentru a antrena sistemul imunitar să le recunoască şi să le neutralizeze.

În susţinerea plângerii civile înaintate tribunalului din Pesaro, avocata a inclus opinia unui cercetător, prezentat ca fiind un virolog independent, care consideră că vaccinurile ARNm nu îndeplinesc funcţia de protecţie pentru care sunt administrate. Aceste vaccinuri, a scris el în plângere, „nu au conformaţia funcţională declarată”, iar răspunsul imunitar pe care îl generează „este ineficient”.

 



Psihiatru (2)