Frank Ulrich Montgomery, medicul german care e şi preşedintele World Medical Association (WMA), a solicitat comunităţii internaţionale să recurgă, pe scară largă, la vaccinarea cu doze de supra-rapel (booster), ca măsură de protecţie anti-COVID.


Orice persoană care a fost vaccinată cu schemă completă în urmă cu şase luni ar trebui să primească o doză booster, a spus preşedintele WMA pentru grupul media Funke, într-un interviu preluat de dpa şi Agerpres.

„Fiindcă protecţia imunitară scade după şase luni, noi, ca societate, trebuie să fim interesaţi ca această protecţie să rămână stabilă”, a adăugat Frank Ulrich Montgomery.

El mai spune că dozele booster ar trebui să fie administrate de medicii generalişti, întrucât ei au capacitatea şi experienţa necesare pentru realizarea acestor sarcini.

Profesorul Montgomery consideră că ar fi o greşeală ca ţările să se bazeze din nou pe centrele de vaccinare, fiindcă funcţionarea lor costă de 10 ori mai mult decât vaccinarea rezidenţilor în cabinetele medicilor de familie.

Un alt avantaj ar fi acela că oamenii ar fi mai dispuşi să meargă la cabinetul medicului lor curant decât să se deplaseze la un centru de vaccinare.

 

Pediatru