Primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus au fost confirmate, duminică, 22 martie, anunţă Ministerul Sănătăţii. Este vorba despre un pacient de 67 de ani, internat la Craiova şi de un pacient de 74 de ani, spitalizat la Bucureşti.

Pacientul în vârstă de 67 de ani a fost confirmat cu COVID-19 în data de 18 martie, la UPU din cadrul Spitalului Filiaşi. El a fost transferat în aceeaşi zi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova. Pacientul avea afecţiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani, era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” Bucureşti. El fusese transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate şi externate (47 la Timişoara, 11 la Bucureşti, 3 la Craiova, 2 la Constanţa şi 1 la Iaşi).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă sâmbătă, 21 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 9 şi 74 ani.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 14 pacienţi, dintre care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 4.803 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 9.967 de teste, din care 242 în unităţi medicale private.