O femeie de 90 de ani din Irlanda de Nord a devenit prima persoană din lume care a primit vaccinul anti-COVID, de la Pfizer/BioNTech, fiind marcat, astfel, începutul programului de vaccinare în masă din Marea Britanie, anunţă, marţi dimineaţă, BBC.


Margaret Keenan, în vârstă de 90 de ani, din Enniskillen, a fost vaccinată, marţi dimineaţă, la Spitalul Universitar din Coventry.

„Mă simt atât de privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva COVID-19! Este cel mai bun cadou de naştere primit în avans, pe care mi l-aş putea dori, pentru că înseamnă că, în sfârşit, voi putea petrece timp împreună cu familia şi prietenii, de Anul Nou, după ce am fost pe cont propriu aproape tot anul 2020”, a declarat, după vaccinare, Margaret Keenan.

„Nu pot mulţumi suficient lui May (n.r. Matron May Parsons – cea care i-a administrat vaccinul) şi personalului medical, care au avut grijă de mine extraordinar de bine. Sfatul meu pentru oricine căruia i se oferă vaccinul este să îl facă. Dacă eu, la 90 de ani, am făcut vaccinul anti-COVID, atunci îl puteţi face şi voi”, este mesajul transmis de Margaret Keenan populaţiei.

Marea Britanie este prima ţară din lume care utilizează vaccinul Pfizer/BioNTech după ce autorităţile au aprobat utilizarea acestuia săptămâna trecută.


dininimapentruvoluntari_ 1070x420