Medicul Virgil Păunescu, director al Centrului de Cercetare Oncogen din Timişoara, a anunţat pe pagina sa de Facebook că a terminat de sintetizat un vaccin anti-coronavirus şi începe primele teste: „O zi importantă pentru OncoGen: avem Vaccinul (echivalentul a 1000 de doze). Astăzi, începem testele”.

„O zi importantă pentru OncoGen: avem Vaccinul (echivalentul a 1000 de doze). Astăzi începem testele. P.S. Ieri am terminat sinteza vaccinului. Azi începem testele! Important: Acest vaccin este doar pentru testare în laborator (deocamdată)”, a scris dr. Virgil Păunescu.

Tot pe contul său de Facebook,dr.  Virgil Păunescu a mai scris zilele trecute că cercetătorii chinezi au copiat de la echipa sa tehnologia de producere a vaccinului, arogându-şi drepturile pentru el, lucru cu care nu a fost de acord.

„Am luat hotărârea de a NU patenta această tehnologie pentru producerea vaccinului împotriva Covid-19 (încă de acum două luni), tocmai pentru că situaţia este extrem de gravă şi am bănuit încă din ianuarie că ne îndreptăm spre o pandemie. Intenţia noastră a fost să punem la dispoziţie cât mai repede rezultatele noastre, altfel am fi fost nevoiţi să aşteptăm cel puţin un an (probabil mai mult) pentru obţinerea unui patent şi să ţinem ascunse toate cercetările noastre”, a scris dr. Virgil Păunescu.

Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen funcţionează în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara. Cercetătorii de aici au anunţat la sfârşitul lunii ianuarie că un vaccin personalizat care să protejeze contra noului Coronavirus ar putea fi dezvoltat folosind o tehnologie utilizată în vaccinarea personalizată în cancer.