Prof. dr. Anton Sculean, directorul Catedrei de Parodontologie al Universităţii din Berna, Elveţia, şeful Centrului de Cercetări Dentare al aceleiaşi universităţi, va fi prezent la Bucureşti, în perioada 21-23 octombrie 2021, la Congresul Colegiului Medicilor Stomatologi din Bucureşti.


El este autorul a peste 450 de lucrări ştiinţifice, a 30 de capitole din manualele de parodontologie, a susţinut peste 500 de cursuri la nivel internaţional şi, în prezent, deţine funcţia de redactor-şef al revistei „Periodontology 2000”, una dintre primele două reviste de stomatologie la nivel mondial.

Evenimentul va avea loc în format hibrid, la Hotel Crowne Plaza Bucureşti, în funcţie de reglementările impuse de contextul epidemiologic, se arată într-un comunicat.

Prof. dr. Anton Sculean va participa cu o prezentare ştiinţifică pe tema „Tehnici chirurgicale pentru regenerarea ţesuturilor moi” – iar în cadrul Congresului, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti îi va acorda titlul de Doctor Honoris Causa.

„Evenimentul intitulat «Viziuni şi tendinţe în practica stomatologică» facilitează dezbaterea unor subiecte de interes general, ce îşi propun să realizeze o punte între stomatologia viitorului şi tehnicile implementate la nivel actual. Tema Congresului aduce în prim-plan dezvoltarea, evoluţia şi impactul digitalizării profesiei de medic stomatolog, respectând valorile ce au consacrat această profesie ca fiind una de o importanţă deosebită, privind sănătatea şi starea de bine a pacientului. Pe această cale, lansez invitaţia tuturor colegilor de a participa la primul Congres al Medicilor Stomatologi din Bucureşti, eveniment menit să contribuie, prin dialog profesional, la îmbunătăţirea portofoliului nostru de cunoştinţe”, a declarat prof. dr. Silviu Piţuru, preşedinte al Colegiului Medicilor Stomatologi din Bucureşti.

 Peste 50 de personalităţi academice, profesionişti din domeniul medicinei dentare, profesori şi experţi de renume din sfera stomatologiei vor face schimb de cunoştinţe şi standarde terapeutice, în cadrul evenimentului organizat de Colegiul Medicilor Stomatologi din Bucureşti, cu sprijinul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.

Manifestarea este creditată cu 24 de puncte EMC de către CMSR.

Înscrierile la Congres se pot face aici.


Medic