Prof. dr. Cătălina Poiană a anunţat joi că se retrage din cursa pentru ocuparea funcţiei de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti. Preşedinte al Colegiului Medicilor din Bucureşti, prof. dr. Poiană a precizat că, în scurt timp, va anunţa direcţia pe care doreşte s-o urmeze. Mai jos aveţi mesajul prof. dr. Poiană, publicat pe contul său de Facebook.

„Dragi colegi,

Vă mulţumesc pentru susţinerea şi încrederea acordate în ultimele săptămâni, de când mi-am depus candidatura pentru funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. Am fost fericită să văd că proiectele şi direcţiile de dezvoltare pe care le-am propus pentru UMF „Carol Davila” au avut un ecou atât de puternic şi au rezonat cu dorinţele unui număr atât de mare dintre dumneavoastră. Vă mulţumesc tuturor pentru mesajele în număr foarte mare transmise.
Le mulţumesc şi tuturor celor care m-au votat în alegerile pentru Senatul Universităţii.
Acest scrutin a arătat clar voinţa comunităţii votante, care consider că trebuie respectată.
Vă asigur că sunt un om de echipă şi un om responsabil, care va depune întotdeauna toate eforturile şi îşi va pune toată priceperea în slujba dezvoltării Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, alături de viitorul rector.
După o analiză şi o reflecţie atentă, am decis, însă, ca eu să îmi retrag candidatura pentru această funcţie.
Poate cel mai important lucru, fapt care m-a bucurat, a fost că multe dintre punctele aflate în Rezoluția Studenților din Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București înaintată candidaţilor pentru funcţia de rector s-au regăsit în programul meu şi sunt convinsă că se vor regăsi şi pe agenda viitorului rector.
În scurt timp vă voi anunţa direcţia pe care vreau să o urmez şi căreia vreau să mă dedic în totalitate în continuare.”

În cursa pentru funcţia de rector al UMF Bucureşti au rămas prof. dr. Viorel Jinga şi prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.