Prof. dr. Christophe Iselin este un pionier al chirurgiei laparoscopice şi robotice urologice din Europa. I-a fost decernat titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Braşov, în semn de recunoaştere pentru contribuţia adusă vieţii medicale din oraş.


Doctorul elveţian conduce de peste 20 de ani Secţia de urologie a Spitalului Universitar din Geneva şi e cel care a pus bazele programului de transplant renal în Braşov, se arată pe site-ul primăriei municipiului. 

„Decernarea acestui titlu este un moment important pentru mine, pentru că îmi oferă un feedback pozitiv la energia pe care am încercat să o adaug la programul de transplant de rinichi de aici  -  şi a fost foarte fructuos acest program”, a spus doctorul elveţian, la ceremonia de acordare a titlului.

„Suntem aici pentru a-l sărbători pe profesorul Iselin, cel care ne-a ajutat foarte mult la începutul programului nostru de transplant, prin participarea la primele 17 intervenţii de prelevare renală. Ultimele cinci intervenţii s-au derulat în echipă sută la sută românească (...) şi mai avem încă două intervenţii programate în următoarele două săptămâni, deci iată că în acest an vom depăşi 11 transplanturi de rinichi efectuate, faţă de un număr mult mai redus pe care îl aveam în anii trecuţi, câte trei patru cazuri pe an”, declarat medicul Bogdan Moldovan, şeful Secţiei de chirurgie a spitalului Sf. Constantin din Braşov, cel care a iniţiat demersurile pentru acordarea titlului.

Conform spuselor participanţilor la ceremonie, prof. dr. Christophe Iselin a vizitat Braşovul în mai multe ocazii, pentru intervenţii chirurgicale umanitare, gratuite, în slujba pacienţilor români, multe dintre intervenţii fiind premiere pentru Braşov şi România. 

Doctorul este şi absolvent de Conservator, fiind un mare fan al orgii din Biserica Neagră, la care cântă ori de câte ori este prezent în oraş, spre încântarea vizitatorilor.

Sursă foto: brasovcity.ro

 

Medic