Societatea de Neuropatie Diabetică (NeuroDiab) și-a ales noul Consiliu Director pentru perioada 2017-2021. Prof. dr. Gabriela Radulian este noul președinte al Societății de Neuropatie Diabetică, preluând funcția deținută până acum de conf. dr. Ioan Andrei Vereșiu.

Prof. dr. Gabriela Radulian este medic primar și șefa Secției clinice II Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a Institutului Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ,,Prof. dr. N. Paulescu” din București. De asemenea, de mai bine de 9 ani este profesor universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” București, disciplina Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Prof. dr. Radulian a ocupat funcția de decan al Facultății de Moașe, funcția de prodecan al Facultății de Medicină Dentară și funcția de secretar general, toate în cadrul U.M.F ,,Carol Davila” București.

Noul președinte al Societății a declarat în cadrul Adunării Generale că dorește să continue eforturile depuse pentru un management eficient al persoanelor cu neuropatie diabetică şi şi-a exprimat dorința de a realiza noi programe și proiecte în vederea îmbunătățirii educației medicale a profesioniștilor implicați în neuropatia diabetică. De asemenea, creșterea Societății de Neuropatie Diabetică la nivel național, cât și menținerea și consolidarea colaborării internaționale sunt printre obiectivele prof. dr. Radulian pentru viitorul mandat.

,,Neuropatia diabetică reprezintă o complicație gravă a diabetului zaharat, iar rolul Societății este acela de a forma medici specializați în neuropatie diabetică și de a îmbunătăți continuu cunoștințele medicilor, în concordanță cu ultimele ghiduri și poziții internaționale”, a declarat prof. dr. Gabriela Radulian, Președintele Societății de Neuropatie Diabetică.

În cadrul Adunării Generale au fost aleși și viitorii vicepreședinți ai Societății: dr. Tudor Lupescu și dr. Gabriela Crețeanu. Dr. Bogdan Florea a fost ales în funcția de secretar general, iar noul director științific pentru perioada 2017-2021 este dr. Alin Știrban.
 

Sursa: Comunicate Medicale