Sanofi Consumer HealthCare Romania şi Asociaţia Magic au dat startul unui amplu program de sprijinire emoţională a părinţilor care sunt nevoiţi să gestioneze un diagnostic dur şi grav al copiilor lor, aşa cum este cancerul.


Peste 4.000 de familii vor beneficia de sprijin psihologic specializat, precum şi de consultanţă din partea unui medic oncolog. De asemenea, compania a făcut o donaţie de 15.000 euro Asociaţiei Magic pentru continuarea programului de susţinere dedicat copiilor şi tinerilor afectaţi de cancer, se arată într-un comunicat.

„Traversarea unor momente dificile aduce cu sine multă îngrijorare, întrebări la care nu avem totdeauna un răspuns şi un nivel foarte ridicat de stres. Cu atât mai mult, atunci când în familie apare o situaţie medicală gravă, mai ales în cazul unui copil, şocul emoţional şi nivelul de stres la care sunt expuşi părinţii ating cote inimaginabile, fapt ce afectează implicit şi starea emoţională a copiilor. Este o realitate greu de gestionat, însă poate fi ţinută sub control cu sprijin specializat astfel încât toată atenţia familiei să se concentreze asupra refacerii stării de sănătate fizică a copilului, într-un mediu prielnic. Pentru că echilibrul părinţilor le oferă copiilor echilibrul de care au nevoie”, a declarat dr. Iulia Roşian, General Manager Consumer HealthCare – Sanofi Romania & Moldova.

Proiectul a demarat cu un eveniment în Bucureşti, la care au participat circa 40 de părinţi şi copii invitaţi de Asociaţia Magic.

„Evenimentul a fost foarte util pentru părinţi, care au putut interacţiona cu psihologul şi cu ceilalţi părinţi cu probleme similare, dar şi plăcut şi distractiv pentru copii, iar voluntarii au adus cu siguranţă un plus de energie pozitivă şi optimism. Cu sprijinul Sanofi, alte mii de familii vor putea accesa online resursele valoroase împărtăşite de doi specialişti cheie în procesul de recuperare: medicul pediatru psiholog şi medicul pediatru oncolog”, a spus Andreea Brînzoiu, membru fondator şi vicepreşedinte Asociaţia Magic.

 



Pediatru