Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava ar putea deveni spital clinic, după ce conducerile Universităţii „Ştefan cel Mare” (USV) şi ale unităţii medicale au semnat, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, un protocol de colaborare în acest sens.


„La Consiliul Judeţean Suceava a fost semnat protocolul de colaborare între Universitatea Ştefan cel Mare şi Spitalul Judeţean de Urgenţă. Din acest moment aşteptăm de la ministerele educaţiei şi sănătăţii avizele pentru transformarea spitalului judeţean în spital clinic, şi asta este posibil pentru că mai multe cadre medicale au şi catedră universitară, iar de anul acesta avem la Suceava şi Facultate de medicină”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Suceava.

„Cred că este o zi istorică astăzi, 14 septembrie 2022. O zi însemnată. Dacă dăm timpul înapoi, personal, vreau să mulţumesc că mi-am văzut visul împlinit. Acum 12 ani, în 2010, am avut prima iniţiativă de transformare a acestui spital în spital clinic. A durat cam mult. Sunt bucuros că suntem în acest moment. Cred că înseamnă mai multă atractivitate pentru Facultatea de Medicină de la Suceava şi cred că înseamnă un mare câştig pentru pacienţii care vin la spitalul de la Suceava, pentru că va creşte complexitatea intervenţiilor şi va creşte gradul de pregătire a corpului medical de la Suceava, un corp medical de elită, care este de toată isprava şi face un pas important în pregătirea profesională în continuare”, a spus Gheorghe Flutur, preşedintele CJ Suceava, citat de Agerpres

El a precizat că, din 2010 încoace, s-au investit peste 80 milioane de euro în spital, acesta având peste 29 de secţii total modernizate şi 5 compartimente.

„Avem proiecte ce urmează la finanţare de încă 170 milioane de euro. De aici sigur va câştiga pacientul prin îmbunătăţirea actului medical şi prin dezvoltarea de specializări complexe”, a adăugat Gheorghe Flutur, în postarea de pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean.

 

 


Alergologia