Antibiotice, Berlin-Chemie și WÖRWAG Pharma, companii ce operează în sectorul de îngrijire personală, se alătură RASCI (Asociația Română a Producătorilor de medicamente fără prescripție, suplimente alimentare și dispozitive medicale). Astfel, începând cu luna iulie a acestui an, cele trei companii sunt membre cu drepturi depline ale asociației.

„Le urăm celor trei companii bun venit în rândul membrilor noștri și suntem convinși că vom avea o colaborare fructuoasă, care, pe termen lung, va avea un impact pozitiv asupra stării generale de sănătate a consumatorilor români. Ne-am propus, încă de la înființarea asociației, să ne constituim ca o voce puternică, competentă și unitară a industriei pe care o reprezentăm. La numai un an de la înființare, suntem mult mai aproape de îndeplinirea acestui deziderat, cu noi membri ce ȋmpărtășesc aceeași vizune și prin numeroase inițiative ce au ca scop final informarea corectă a consumatorilor români și promovarea îngrijirii personale responsabile”, spune Răzvan Bosinceanu, Președintele RASCI.
 

Razvan Bosinceanu
Răzvan Bosinceanu


Bazele asociației au fost puse cu un an în urmă de producători, importatori și distribuitori de medicamente fără prescripție medicală (OTC), suplimente alimentare și dispozitive medicale pentru îngrijire personală, activi pe piața din România (Bayer, GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, Johnson & Johnson, Sanofi, Reckitt Benckiser, Pfizer, Prisum). La scurt timp după ȋnființare, celor șapte membri fondatori li s-au alăturat și alte companii (Fildas, Secom, Terapia și UniComs), iar Antibiotice, Berlin-Chemie și WÖRWAG Pharma sunt cei mai noi membri ai asociației.
 

Diana Mereu
Diana Mereu


„Cu această ocazie marcăm nu doar extinderea asociației, ci și împlinirea unui an de activitate. La doar un an de la înființare, suntem mândri să anunțăm că RASCI are o colaborare strânsă cu autoritățile și instituțiile abilitate din domeniu, dar și cu instituții și organizații profesionale europene, în vederea actualizării și îmbunătățirii normelor existente, precum și alinierii cadrului legislativ național curent la bunele practici europene. Totodată, RASCI a încheiat un protocol de colaborare cu RAC (Romanian Advertising Council), în sensul sprijinirii reciproce, tocmai pentru a veghea la îndeplinirea normelor în vigoare de către comunicarea comercială a companiilor din industrie și a contribuit cu expertiza sa în cadrul celor mai relevante evenimente din piață. Mai mult, am pus bazele unei ample campanii educaționale ce urmărește întocmai informarea corectă asupra categoriilor de produse reprezentate, rolul și efectele lor asupra organismului și diferențele clare dintre acestea, campanie ce va fi implementată pe termen lung, începând cu a doua jumătate a acestui an”, declară Diana Mereu, Directorul Executiv RASCI.

RASCI susține administrarea responsabilă și avizată de medicamente fără prescripție medicală, suplimente alimentare și dispozitive medicală pentru îngrijire personală, prin informarea corectă și educarea consumatorilor români.