Ministerul Sănătăţii lansează o broşură cu informaţii utile cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, pentru a veni în sprijinul medicilor de familie şi al medicilor curanţi, anunţă ministerul.


Broşura include răspunsuri la peste 30 de întrebări primite din partea medicilor, inclusiv cu privire la eficienţa vaccinului, siguranţa vaccinării pentru persoanele cu boli cronice, autoimune sau cancer şi contraindicaţiile la vaccinare pentru pacienţii cu diverse patologii.

„Medicii de familie şi medicii curanţi sunt vitali pentru o campanie de vaccinare reuşită. Ei sunt cel mai aproape de pacienţi şi îi pot ajuta să ia decizii informate. Opiniile comisiilor de specialitate care au contribuit la această broşură confirmă că vaccinarea este sigură, eficientă şi este calea prin care împreună putem să oprim pandemia. Materialul medical este redactat în colaborare cu comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii. Credem că va fi un sprijin pentru medicii care primesc întrebări despre vaccinare de la pacienţi sau care chiar ei au întrebări la care nu au găsit răspunsuri”, a declarat dr. Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Broşura va fi trimisă către medicii de familie şi poate fi descărcată de aici.

La conceperea broşurii au contribuit specialiştii Comisiei de Alergologie şi Imunologie Clinică, Comisiei de Oncologie, Comisiei de Hematologie, Comisiei de Endocrinologie, Comisiei de Cardiologie şi cei ai Comisiei de Dermatovenerologie ale Ministerului Sănătăţii.


Medic