Cei mai mulţi dintre candidaţii la examenul de Rezidenţiat din acest an s-au înscris la Centrul Universitar din Bucureşti. Aici, vor susţine examenul 3.259 de absolvenţi ai facultăţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie, pentru examenul de admitere în Rezidenţiat, adică 36,72% din numărul total de înscrişi. 2.274 de candidaţi au optat pentru domeniul medicină, 695 pentru medicină dentară şi 290 pentru domeniul farmacie.

Concursul, organizat de Ministerul Sănătăţii, va avea loc duminică, 8 decembrie 2019, la nivel naţional, în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara.

La nivel naţional, în toate cele şase centre de examen, şi-au depus dosarele pentru participare 8.876 de candidati, dintre care 6.283 pentru domeniul medicină, 1.740 pentru medicină dentară şi 853 pentru domeniul farmacie.

Ministerul Sănătăţii a scos la concurs pentru această sesiune de examen, 4.710 locuri şi posturi, astfel: 3.960 în domeniul medicină, 398 în domeniul medicină dentară, 256 pentru farmacie, respectiv 96 de locuri pentru Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Justiţiei şi Ministerul Afacerilor Interne, ministere care au reţea sanitară proprie.

,,Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” s-a pregătit intens pentru buna desfăşurare a acestui concurs extrem de important pentru viitoarea generaţie de medici şi farmacişti. Dintre cei 3.259 de candidaţi înscrişi în centrul universitar Bucureşti, 1.902 sunt absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti”, a declarat Acad. Prof. Dr. Ioanel Sinescu, Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

Concursul se desfăşoară sub forma unui test-grilă, cu câte 200 de întrebări identice pentru toate centrele universitare, pe o durată de patru ore. Punctajul minim de promovare este de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, potrivit metodologiei de concurs stabilite de către Ministerul Sănătăţii. Ocuparea locurilor şi a posturilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, alcătuindu-se o singură clasificare naţională pentru fiecare domeniu.