Un număr de 627 de candidaţi au ales locuri şi posturi la repartiţia din 23 mai 2023, un singur loc rămânând neocupat, la specialitatea chirurgie orală şi maxilo-facială. Această specialitate poate fi aleasă numai de cei cu două diplome de licenţă: medicină, respectiv medicină dentară/stomatologie.


Ultimul candidat care a ales un loc la celelalte specialităţi a avut punctajul de 529, faţă de 565, punctajul minim în sesiunea ordinară din toamnă. Fiind vorba de un concurs, nu de un examen, locurile s-au ales în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute de candidaţi, în limita locurilor şi posturilor disponibile rămase neocupate în sesiunea din toamnă, respectiv 628 de locuri şi posturi, se arată într-un comunicat.

Ministerul Sănătăţii a decis, împreună cu universităţile de medicină şi farmacie, organizarea acestei sesiuni extraordinare suplimentare tocmai pentru a veni în sprijinul tinerilor medici şi pentru ocuparea locurilor în specialităţi deficitare - chirurgie generală, medicina de urgenţă, medicina de familie, neonatologie etc.

„O bună pregătire a tinerilor medici admişi în rezidenţiat e esenţială pentru asigurarea în viitor a asistenţei medicale de calitate, iar acesta e scopul procesului de selecţie prin concurs”, se precizează în comunicat.

Alocarea de locuri la rezidenţiat a ţinut cont de posibilităţile de pregătire în specialitate a universităţilor şi facultăţilor de medicină.

 



Medic