Cu o experienţă de peste 16 ani în industria farmaceutică, Roxana Botea este prima femeie numită în funcţia de Country Director pentru Janssen România. Roxana revine în România după nouă ani şi ocuparea unor roluri importante în Suedia, Danemarca şi Belgia, în care a gestionat echipe inter-funcţionale complexe şi a coordonat proiecte în sprijinul pacienţilor din toată lumea.


„Revin în România cu o motivaţie puternică şi o misiune clară de a contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii pacientului român. Alături de o echipă talentată şi profesionistă, continuăm să aducem în România noi medicamente şi indicaţii în arii terapeutice cu nevoi medicale grave precum cancere de sânge, tumori solide, boli rare, boli auto-imune şi afecţiuni psihiatrice, pentru ca pacienţii români să aibă acces la terapiile inovatoare. Anul acesta Janssen România împlineşte 30 de ani de inovaţie medicală pentru pacienţii din ţara noastră şi în tot acest timp am fost permanent un partener în dezvoltarea sistemului de sănătate. Toate eforturile noastre vor continua să fie direcţionate către asigurarea unui mediu mai bun pentru pacienţii români prin accesul la inovaţie medicală, dialog deschis cu autorităţile române, profesioniştii în domeniul sănătăţii, precum şi prin implicarea noastră socială”, spune Roxana Botea, Country Director Janssen România.


Portofoliul Janssen acoperă şase arii terapeutice în România, pentru o serie de afecţiuni grave în hematologie, oncologie, psihiatrie şi neuroştiinţe, imunologie, boli infecţioase, boli cardiovasculare şi metabolice şi hipertensiune pulmonară. De-a lungul anilor, compania Janssen România  a fost şi este membră a principalelor asociaţii de afaceri şi ale industriei farmaceutice, precum: Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Local American Working Group (LAWG), Camera de Comerţ Americană în România (AmCham), Consiliul Investitorilor Străini (FIC),  Camera de Comerţ a Belgiei şi Luxemburgului în România şi Moldova (BEROCC) şi Institutul Aspen România.


În 2023, Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson împlinesc 30 de ani de inovaţie medicală pentru pacienţii români. Compania a evoluat în paralel cu nevoile din sănătate şi, de-a lungul anilor, a dezvoltat programe de suport dedicate pacienţilor şi a contribuit la îmbunătăţirea accesului terapiilor medicale inovatoare pentru români. Printre iniţiativele strategice ale companiei se numără parteneriatul cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti (UMFCD), Hackathon4Health, cel mai mare şi mai important proiect anual menit să accelereze progresul şi inovaţia în domeniul sănătăţii digitale, aflat la cea de-a 7a ediţie în acest an, precum şi programul WiSTEM2D, care încurajează implicarea fetelor şi femeilor în ştiinţă, tehnologie, educaţie, matematică, producţie şi design. Cel din urmă a implicat deja, în ultimii 5 ani, peste 25000 de elevi, 470 de profesori şi peste  300 de şcoli din 152 de zone diferite ale ţării.


Despre Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson

În cadrul Janssen, lucrăm pentru a crea un viitor în care afecţiunile sunt de domeniul trecutului. Noi suntem Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson şi ne concentrăm activitatea pentru a transforma această perspectivă în realitate pentru pacienţii din întreaga lume. Luptăm împotriva bolilor prin ştiinţă, îmbunătăţim accesul prin mecanisme inovatoare şi vindecăm lipsa de speranţă prin pasiune. Activitatea noastră este dedicată acelor domenii medicale în care putem face cea mai mare diferenţă: hematologie, oncologie, neuroştiinţe, imunologie, boli infecţioase şi vaccinuri, boli cardiovasculare şi de metabolism şi hipertensiune pulmonară. Aflaţi mai multe la https://www.janssenwithme.ro şi www.janssen.ro  Urmăriţi-ne la @JanssenRomania.

         

Farmacist