S-a inaugurat noua clădire a Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, investiţia de peste 13,8 milioane lei fiind realizată din fonduri europene.


Investiţia a presupus construirea unui corp de clădire cu trei etaje, modernizarea fostelor cabinete ale medicilor de familie, achiziţionarea de aparatură medicală şi amenajarea reţelelor de utilităţi, informează reprezentanţii Biroului de presă al Consiliul Judeţean Galaţi, citaţi de Agerpres.

În noua clădire vor funcţiona 13 specialităţi medicale: diabet, gastroenterologie, oftalmologie, cardiologie, ginecologie, urologie, radiologie şi imagistică medicală, ORL, neurologie, medicină internă, hematologie, ortopedie şi oncologie.

Printre cele mai importante echipamente medicale achiziţionate se află un sistem complet de videoendoscopie flexibilă, mai multe ecografe, un topograf cornean şi un electroencefalograf computerizat.

Valoarea investiţiei a fost de 13.899.789 de lei, fonduri prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

În primele nouă luni ale acestui an, în cadrul Ambulatoriului de Specialitate au fost realizate peste 72.000 de consultaţii, cele mai multe în cadrul cabinetelor de diabet şi oncologie.

 




Alergologia