Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a dublat numărul de paturi destinate adulţilor bolnavi de COVID-19, după ce s-a înregistrat o creştere constantă a internărilor în ultima perioadă.


Conducerea SCJU Arad a anunţat că decizia a fost luată în cadrul Comandamentului de Criză al unităţii sanitare, numărul de paturi fiind crescut de la 29 la 62, informează Agerpres. Paturile se află în clădirea Secţiei TBC, care a devenit principala unitate de tratare a pacienţilor cu COVID-19, după declararea pandemiei.

„Astăzi avem 36 de pacienţi confirmaţi cu infecţie SARS-CoV-2, dintre care trei sunt internaţi în Compartimentul de Anestezie şi Terapie Intensivă COVID-19 şi doi minori în Compartimentul Boli infecţioase Copii, iar 31 în secţia de pe strada Stephan Ludwig Roth (Secţia TBC - n.red.). De asemenea, dintre cei 36 de pacienţi, şase sunt vaccinaţi”, a declarat managerul SCJU, Florina Ionescu.

Spitalul avea deja amenajate 10 paturi pentru minori, în cadrul Compartimentului Boli Infecţioase Copii, şi 4 paturi pentru pacientele care necesită internare în Secţia Clinică Obstetrică Ginecologie.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 23.882 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, din care 17 în ultimele 24 de ore.

 

Psihiatru (2)