Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă” Pius Brînzeu” Timişoara înfiinţează un centru medical modular de evaluare, destinat exclusiv pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Trei containere noi au fost amplasate în vecinătatea Unităţii de Primiri Urgenţe.


Spaţiul total al centrului este de 40 metri pătraţi, segmentat pe suprafaţa a trei containere noi, dispuse exterior clădirii spitalului, pe platforma din apropierea intrării în UPU, se arată într-un comunicat.

Amenajarea centrului este concepută pentru protejarea pacienţilor şi personalului din întregul spital, astfel că activitatea medicală, din toate secţiile acestuia şi din ambulatoriu, să se desfăşoare nestingherită şi la capacitate maximă. 

Zona modulară va fi demarcată cu inscripţionări vizibile de la intrarea laterală spitalului, cea care duce către UPU.

„SCJUT are în vedere supravegherea zonei şi a întregii activităţi medicale şi menţinerea măsurilor de igienă ce se impun a fi aprobate de instituţiile abilitate, iar procedurile ce vor fi aplicate urmăresc eliminarea riscului expunerii şi transmiterii virusului”, se mai arată în comunicat.

 Centrul de evaluare  al SCJUT va funcţiona exclusiv pentru pacienţii confirmaţi COVID-19 prin teste de laborator RT-PCR sau prin teste rapide antigen. SCJUT dispune de întreg echipamentul specific necesar activităţii medicale din Centru.

„În funcţie de adresabilitate, putem asigura şi evaluare pediatrică. Dispunem de suport medical de specialitate necesar protejării copiilor şi suntem pregătiţi pentru investigaţii clinice şi pentru a indica tratamentul adecvat fiecărui pacient în parte”, a declarat managerul SCJUT, ş.l.dr.med. Sorin Barac. „Existenţa unui astfel de centru medical gratuit, atât pentru adulţi cât şi pentru copii, previne apariţia formelor critice ale bolii infecţioase”, a mai spus managerul.

 

 

ORL