Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat că a achiziţionat echipamente medicale performante, într-un proiect european de gestionare a crizei COVID-19 în valoare de 44,2 milioane de lei.


Lista investiţiilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a fost completată cu echipamente performante, din Programul Operaţional Infrastructură Mare - POIM, în perioada 2020-2022.

„În calitate de beneficiar al proiectului «Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş» (...) Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a achiziţionat, pe lângă aparatura performantă, şi materiale de protecţie, reactivi, dezinfectanţi şi materiale sanitare. Valoarea totală a achiziţiilor în cadrul acestui proiect este de aproximativ 13 milioane de lei, până în luna februarie 2022, din care 6 milioane lei în echipamente”, a precizat SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat preluat de Agerpres.

Proiectul urmăreşte creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin asigurarea răspunsului în timp util şi eficient al SCJU Târgu Mureş la această criză, începând cu testarea şi terminând cu echiparea personalului.

Între obiectivele specifice ale proiectului se număr realizarea testărilor prin metoda RT-PCR pentru depistarea timpurie a cazurilor infectate cu virusul SARS-CoV-2, cu ajutorul echipamentelor medicale care permit efectuarea testelor de detecţie a coronavirusului prin tehnică moleculară şi a sistemelor de extracţie automată a AND şi ARN.

Un alt obiectiv este dotarea suplimentară a unităţii sanitare cu echipamente de protecţie, de decontaminare pentru prevenirea infectării personalului medico-sanitar şi auxiliar, şi de triaj al pacienţilor şi personalului.

Printre obiective mai figurează asigurarea materialelor sanitare specifice pentru monitorizarea şi tratamentul pacienţilor critici în secţiile/compartimentele ATI, asigurarea unor cantităţi suficiente de produse antiseptice şi dezinfectanţi, precum şi asigurarea protecţiei personalului medico-sanitar şi auxiliar. 

Proiectul este implementat până la sfârşitul acestui an, iar valoarea lui totală este de 44.293.575,93 lei.

 

 

Pediatru