Consiliul director al Casei Medicului şi Farmacistului din Oltenia a prezentat proiectul noului sediu administrativ comun al Colegiului Medicilor, Colegiul Medicilor Stomatologi şi al Asociaţiei „Casa Medicului şi Farmacistului din Oltenia”.


Proiectul a fost expus de arh. Vlad Beşteleu în cadrul Adunării Generale a Colegiului Medicilor Dolj, în Aula Magna a UMF din Craiova. Clădirea va avea două etaje. La parter sunt proiectate birouri pentru cele două colegii, la etajul 1, o bibliotecă, spaţii sociale, iar la etajul 2, un amfiteatru cu o capacitate de 100 de locuri, se arată într-un comunicat.

Proiectul se află în faza finală de obţinere a avizelor, iar darea în folosinţă a noului sediu se preconizează a fi în 2025. Lucrările vor fi susţinute financiar de cele două colegii.

Asociaţia „Casa Medicului şi Farmacistului din Oltenia” este o structură asociativă care îşi propune să genereze un spaţiu de dialog şi colaborare între absolvenţii Facultăţilor de Medicină, Stomatologie şi Farmacie din regiunea Olteniei. Membrii săi se implică în activităţi de voluntariat şi furnizează consultanţă pentru crearea, dezvoltarea, implementarea proiectelor în domeniul sănătăţii, inclusiv în crearea şi implementarea de programe de sprijin pentru persoanele vulnerabile (persoane cu dizabilităţi, vârstnici, persoane cu venituri reduse), precum şi în crearea şi implementarea unor programe de educaţie sanitară, în mediul urban şi în mediul rural, se mai arată.




Farmacist