Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că în perioada următoare vor fi organizate centre mobile de vaccinare în zonele rurale, în care există persoane interesate. La rândul său, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că, în cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria, a fost analizată situaţia celor doi cetăţeni români, confirmaţi cu varianta Omicron.


Într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, Raed Arafat a afirmat că măsura a fost discutată în cadrul unei întâlniri de lucru convocată de premier, relatează Agerpres

„Guvernul va face apel către autorităţile locale ca, prin serviciile de asistenţă comunitară, să se coordoneze cu structurile medicale din teritoriu şi să reevalueze situaţia persoanelor nevaccinate”, a spus şeful DSU.

Acolo unde este necesar, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne sau împreună vor asigura centre mobile de vaccinare care să se deplaseze în zonele rurale respective, unde sunt doritori, şi unde să vaccineze cei care doresc.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că, în cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria, a fost analizată situaţia celor doi cetăţeni români, confirmaţi cu varianta Omicron a SARS-CoV-2.

„Din fericire, ea este bună, dar o concluzie evidentă după acest moment a fost că vaccinarea persoanelor rămâne cea mai bună formă de protecţie împotriva bolii şi a complicaţiilor şi a decesului şi, din cauza asta, recomandăm cu tărie, în continuare, vaccinarea”, a menţionat Rafila.


Pediatru