Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a venit din nou în întâmpinarea tinerilor care doresc să studieze Medicina, Medicina Dentară sau Farmacia şi a organizat cea de-a XII-a ediţie a examenului de simulare a admiterii. Acesta s-a desfăşurat sâmbătă, 8 mai, pe o platformă online.


La simulare au participat 1.400 de candidaţi, care au avut astfel şansa să se familiarizeze cu condiţiile de concurs, dar şi să-şi testeze cunoştinţele necesare promovării examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie, se arată într-un comunicat al unităţii de învăţământ.

„Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoştinţelor candidaţilor”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”. „An de an, exigenţa creşte, acest concurs fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviţi candidaţi pentru viitorul sistemului naţional de sănătate. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile de medic şi farmacist”.

Din cauza condiţiilor generate de pandemie, conducerea universităţii a decis ca, şi în acest an, examenul de simulare a admiterii să aibă loc online, pe platforma Hypertalk Education şi, cel mai probabil, se va organiza în aceleaşi condiţii şi în anii următori, fără a mai fi necesar ca viitorii candidaţi să se deplaseze la Cluj-Napoca.

Liceenii care au dorit să îşi verifice sau să îşi consolideze cunoştinţele au avut ocazia să participe, în lunile martie şi aprilie, la cursuri de pregătire online. Fiecărui candidat i s-a generat un cont individual care i-a asigurat accesul pe aceeaşi platformă. Cursurile au fost înregistrate în prealabil, însă s-a asigurat o permanentă comunicare cu elevii, interacţiunea cu cadrele didactice realizându-se pe forumul platformei. Cursurile de pregătire au rămas la dispoziţia celor înscrişi, putând fi accesate în orice moment, până la data examenului.

Examenul scris de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” se va desfăşura în sistem clasic, timp de două zile, pe 24 şi 25 iulie, iar candidaţii se vor putea înscrie online în perioada 12-18 iulie.

 

Farmacist