O intervenţie contracronometru a medicilor de gardă a fost încheiată cu succes la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în cazul unui bărbat în vârstă de 60 de ani care a ajuns la UPU cu anevrism de aortă abdominală rupt, cu risc rapid de exsangvinare.


La SCJU Arad  avut loc o intervenţie deosebit de laborioasă a medicilor de gardă din secţiile Chirurgie Generală I respectiv Anestezie şi Terapie Intensivă I, după ce un bărbat în vârstă de 60 de ani a ajuns în Unitatea Primire Urgenţe cu anevrism de aortă abdominală rupt, cu risc rapid de exsangvinare, se arată pe pagina de Facebook a unităţii sanitare.

Medicul specialist în chirurgie cardio-vasculară, dr. Mircea Alexa, împreună cu medicul specialist în chirurgie generală dr. Mihai Roşu, medicul primar ATI, dr. Adrian Crişan, medici rezidenţi şi asistenţi medicali au intrat de urgenţă în sală reconstruind artera aortă, prin aplicarea unei proteze sintetice, pentru a putea restabili circulaţia sângelui spre bazin şi picioare. Intervenţia a fost una contracronometru, pacientul riscând să îşi piardă picioarele şi chiar viaţa.

Bărbatul a necesitat mai apoi îngrijiri în terapie intensivă, fiind la ora actuală în stare stabilă, sub supraveghere medicală în Compartimentul de Chirurgie Vasculară.     

Din echipa operatorie au făcut parte: dr. Mircea Alexa, medic specialist chirurgie cardio-vasculară, dr. Mihai Roşu, medic specialist chirurgie generală, dr. Adrian Crişan, medic primar anestezie şi terapie intensivă, dr. Mona El Mahdi, medic rezident chirurgie generală, dr. Fineas Pascotescu, medic rezident chirurgie generală, asist.med. Camelia Alexa, asist.med. Adina Pascu, se mai precizează în postare.

 



Medic