Din aceeași categorie
Ministrul s-a declarat impresionat de proiectul prin care o clădire veche a fost reabilitată termic, modernizată şi dotată, astfel încât să poată oferi standarde de calitate pacienţilor oncologici, informează Agerpres.
„Este al doilea model de dezvoltare, de reabilitare a unor clădiri istorice, care corespunde întru totul standardelor de calitate. (...) Am văzut echipa de la această secţie de oncologie, sunt opt medici - şase medici oncologi, doi medici hematologi -, este un concept integrat - lucrul acesta este, iarăşi, extrem de important, pentru că nu trebuie doar să tratăm pacientul într-un anumit moment. Este un concept integrat: spitalizare de zi, spitalizare continuă şi paliaţia”, a spus Alexandru Rafila.
Ministrul Sănătăţii a adăugat că anul trecut au fost diagnosticate, la nivel naţional, aproximativ 100.000 de cazuri noi de cancer, boală care a devenit una din principalele cauze de morbiditate şi de mortalitate în România.
Potrivit informaţiilor prezentate de către preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, în administrarea căruia se află Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, investiţia de la această secţie externă a început printr-un proiect de reabilitare termică cu fonduri europene, în valoare de 500.000 de euro, şi a continuat cu dotarea la standarde moderne a secţiei, reabilitarea altor două corpuri de clădire şi cu construcţia unei staţii de oxigen - investiţii realizate cu fonduri din bugetul judeţean şi ale spitalului, care s-au ridicat la 2,4 milioane de euro.